måndag 8 november 2010

Dålig kvalitet på vitvaror

Har en del förhoppningsvis intressanta inlägg på gång den närmaste tiden. Ett av dem är på gång kring energisparande och inte alltid helt korrekt information från energirådgivare. Men denna artikel vill jag tipsa om som intressant läsning.

Man kan alltså fundera på om det lönar sig att stirra sig blind på A+ el A++ på t ex en modern frys eller ett kylskåp. Speciellt som om man kan påvisa att TCO (Total Cost of Owership) under produktens livscykel med elförbrukningen, inköp av själva vitvaran samt eventuella reparationer ofta blir dyrare med moderna vitvaror. Men det är klart det känns bra att konsumera mindre el. Men det är inte självklart att det kommer att kosta mindre... http://www.idg.se/2.1085/1.3385941 kommentar:

  1. Något vi märkte när vi köpte nytt kylskåp, (A++) var att det rymmer betydligt mindre än vårt gamla (samma grundstorlek). Detta då isoleringen är märkbart tjockare för att hålla ner energikostnaden. Det är så pass mycket mindre att vi nu har problem att få plats med den mängd mat vi brukar ha. Det är en riktig Tetris-utmaning varje gång man kommer hem från affären...

    SvaraRadera